01 септембар 2016

Јубиларна школска година

  И ову школску годину започињемо са четири одељења првака, тако да у школи сад имамо укупно 752 ученика у 29 одељења и 31-ог малишана у 2 групе предшколског узраста. Организован је и рад 6 групa продуженог боравка првог и другог разреда , као и 2 васпитне  групe продуженог боравка трећег разреда.  Школа празнује Дан школе 27.11.2017. године, а уједно  прославља 80- ту, јубиларну годину постојања.

 Јубиларна школска година
01 септембар 2016

Добродошли мали ђаци!

И ове школске године уписано је четири одељења првог разреда!

Желимо да верујемо да је то резултат доброг рада, пријатне атмосфере,

уређеног ентеријера и екстеријера... Једном речју, добре школе. И желимо да урадимо све,

да таква и остане. Прваци, помозите својој школи...Првим словима, другарима, играма,

знањем, лепим понашањем...

Ово је ваша друга кућа наредних осам година. И ваша друга породица.

  Добродошли!!!Добродошли мали ђаци! Добродошли мали ђаци!
16 септембар 2016

"Безбедно до школе"

 АМСС,  у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, спроводи акцију ,, БЕЗБЕДНО ДО ШКОЛЕ“ за ученике нижих разреда основних школа и возаче аутомобила. Истиче се важност познавања правила саобраћаја, заустављања возила и пропуштања деце на пешачком прелазу.

   Тако су   ученици трећег  три разреда наше школе учествовали у акцији заједно са представницима АМСС. Показали су одлично знање безбедности и правилног понашања у саобраћају. Уз помоћ флајера које су делили возачима, подсетили су исте на безбедност деце у саобраћају.

   Учествовали смо..."Безбедно до школе"
30 септембар 2016

Ноћ истраживача

Ученици 7/1 и 7/3 су са наставницама посетили изложбу „Ноћ истраживача"

Европска ноћ истраживача је догађај посвећен популаризацији науке и учењу кроз забаву. Ово је била јединствена прилика да се упознају истраживачи, да се са њима разговара и сазна шта они заиста чине за друштво, на један интерактиван начин. Видели смо велики број експеримената, научно-популаризованих предавања, активности за децу, посетили смо истраживачке лабораторије, научне квизове... Наука може бити много занимљива и може се учити и изван учионице.

Ноћ истраживача је подржана од стране Европске комисије у оквиру Марија Склодовска-Кири акције, који представља програм Европске уније за јачање европске истраживачке каријере.

И ове године интересантно...03 октобар 2016

"Ђачко паркинг место"

ЈКП „Паркинг сервис“ свечано је уручило донацију у виду наставних средстава основцима 25 школа у зонираном подручју Београда, од прихода прикупљеног кроз акцију „Ђачко паркинг место“

Видео...03 октобар 2016

Принцеза, Мало пиле , У свемиру

Учествовали смо у претходној школској години и на 57. конкурсу Ликовне манифестације деце и омладине - Паја Јовановић.

        Наше мале уметнице Јана Тодоровић, Маша Стојановић (2/4) и Ана Симеуновић (3/2), имале су запажене радове  -  "Принцеза", "Мало пиле" и "У свемиру".

        Запажени и изложени.05 октобар 2016

Игре са нотама

У оквиру Дечје недеље у  МШ " Владимир Ђорђевић" одржана је радионица Игре са нотама са циљем неговања музичких и естетских вредности. Радионици присуствовало 5 ученика из одељења 2- 2 са учитељицом .

Игре са нотамаИгре са нотама
06 октобар 2016

Игре са речима и словима

Једна од активности Дечје недеље био је сусрет деце са   писцима и књигама Издавачке куће „Креативни центар“.

Ученици трећег разреда: Петар Спасић III1, Нађа Тончић III2, и Лука Милинковић III3 су посетили Библиотеку-галерију “Бранко Миљковић”.  Учествовали су  у интерактивној радионици под називом ИГРЕ СА РЕЧИМА И СЛОВИМА. Писац за децу Весна Гајовић  представила је своју књигу „Кад прича причу прича“.

Деца су сазнала на који начин настаје књига и  шта све писцу може послужити као инспирација за писање.

 

                                                                                       13 октобар 2016

Градско такмичење у пливању

  На базену СЦ "11. април" на Новом Београду, одржано је градско такмичење у пливању у категорији ученика од 1. до 8. разреда.

   На такмичењу је учествовало 16 ученика ОШ"Вељко Дугошевић", од 2. до 8. разреда у пратњи проф.Милице Јефтић и учитељице Катарине Стевановић, као и родитеља ученика најмлађег узраста.

  Сви учесници су поред редовног школовања, ангажовани и у бројним београдским пливачким клубовима.Овај пут су своје снаге и умеће посветили матичној школи и успешно и здушно се борили до последњег момента трке. Наступали су у дисциплинама : краул, дефин, прсно и леђно и то на 50 м.

  Највише успеха имале су ученице другог разреда: Јана Тодоровић 2/4 - 1. место и златна медаља и Валентина Кришко 2/3 - 2. место и сребрна медаља. Међу осталим учесницима било је драматичних трка, које су праћене великим узбуђењем публике и подршком са трибина. Ученици су показали изузетну борбеност и велики таленат.

      На лицу места...                 31 октобар 2016

Јавни час плеса у нашој школи

   У оквиру Дечје недеље Плесна школа "Примера" одржала је радионицу у којој су учествовали ученици различитог узраста са општине Звездара. Наша школа је била домаћин. У радионици су учествовали  наши трећаци.

Слике говоре како смо се провели.18 новембар 2016

Еко квиз

JKP„Градска чистоћа“  организовала је на територији Београда еко квиз за ученике 5-8. разреда ради подизање нивоа свести о значају животне средине и важности њеног очувања и унапређивања. Квиз је склад теоријског и практичног, где деца на забаван начин показују и проширују знања о екологији и значају рециклаже.

         Ученици  ОШ“Вељко Дугошевић“  такмичили су се са ученицима из три основне школе и освојили друго место, па су се тако пласирали у даљи ток такмичења. Екипу која је представљала нашу школу  чинили су ученици: Андреа Симоновски (5. разред), Александар Ћузовић (6. разред), Марија Илић (7. разред) и Сташа Ђорђевић (8. разред).Кроз низ занимљивих игара и питања из екологије, ученици су показали своју спретност и еколошко образовање које је иначе саставни део школског плана.

         Ученици на часовима биологије и чувари природе обележавају све важније датуме везане за екологију, и кроз радионице и ликовне радове истичу важност очувања животне средине.

Овако је изгледало...

 21 новембар 2016

Моја школа

Поводом осамдесетог рођендана школе организован је ликовни и литерарни конкурс на тему Моја школа. Ликовни радови су истакнути у холу велике школске зграде, а првонаграђене можете погледати и овде ... Моја школа

  Првонаграђени литерарни радови...21 новембар 2016

Спортски дан ученика првог разреда

У недељи када наша школа слави 80 година рада и постојања, за ученике првог разреда учитељице су организовале спортски дан. Сви смо се добро припремили, одабрали ко ће у чему да учествује и најзад је почело!

  Играли смо се и такмичили у трчању, скоку у даљ, окретању обруча, прескакању вијаче и надвлачењу конопца. На крају су најбољи  добили дипломе. Све је било лепо, весело, разиграно као што су и наши прваци.

Скакутаво...

 25 новембар 2016

Трећаци на Авали

У октобру су ученици трећег разреда ишли на полудневни излет на Авалу. Осим што смо научили доста тога, лепо смо се и забавили.  Слике говоре више...25 новембар 2016

Ликовни конкурс за ученике првог разреда

Друштво учитеља Београда организовало је ликовни конкурс за ученике

првог разреда београдских основних школа.Ученици су илустровали песме

 Јована Јовановића Змаја. Најбољи радови из свих школа биће публиковани

у збирци коју ће добити сви учесници.

 Наши прваци су имали задатак да илуструју песму „Жаба чита новине”.

Атмосфера је била дивна, а задатак су сјајно обавили!

Атмосфера...

Ученици чији ће радови ући у збирку су:

Радови...

  • Ана Радојевић, I3
  • Јована Миљеновић, I3
  • Јулија Сретеновић, I3
  • Анастасија Ђилас, I4

 Ликовни конкурс за ученике првог разреда
28 новембар 2016

Наших осамдесет година!

   Дана 28. новембра 2016. године, у позоришту „Звездара театар“ одржана је приредбa

поводом осамдесет година рада Основне школе „ Вељко Дугошевић“.

  У приредби је учествовао велики број ђака, како садашњих, тако и бивших. После приредбе, учесници програма и гости, провели су пријатне тренутке у холу Звездара театра, уз пригодан коктел. Иначе, прослави су присуствовали ученици, родитељи, сви запослени, али и некадашњи наставници наше школе, као и бројни гости,  сала је била пуна.

Позитивна атмосфера пренета је са позорнице на публику, тако да је општи утисак да је велики јубилеј обележен на достојан начин.

Слике....

Ученички радови...

Филм...

Свечана академија...15 децембар 2016

На Фестивалу науке

Посетили смо 10.  Фестивал науке који је ове године био посвећен проналасцима Николе Тесле.

Ученици су посећивали штандове према интересовањима и сопственим афинитетима: "Од индукције до фреквенције", "Искорачимо заједно у будућност", "Нано свет за почетнике", "Марс изблиза", "Еволуција енергије ", "Заронимо у воде копна ", "Наука на месту злочина".  Samsung нас помоћу 4Д столице водио кроз Теслину хидроцентралу на Нијагариним водопадима, ученици су могли да уђу у Теслину хотелску собу у Њујорку, да буду помоћници Тесли у Колорадо Спрингсу.

Низ занимљивости из биологије, географије, електротехнике, физике, архитектуре, 

информатике... окупирао је пажњу наших ученика и учинио  да  се добро проведу и много науче.24 децембар 2016

Новогодишњи базар

У школи је традиционално одржан Новогодишњи базар.

Предшколци и ученици су, са  наставницима, продавали своје рукотворине, најчешће са  новогодишњим мотивима. Акцији се, као и ранијих година, придружио већи број родитеља ученика, посебно млађих разреда. Било је ту новогодишњих украса, поклона, честитки, сувенира, магнета, медењака, божићних колачића, слаткиша и других празничних ђаконија...

Пуно лепих ствари за купити, а новац који је прикупљен утрошен је за новогодишње пакетиће наших другара. Ове године 15 наших ученика добило је слатке новогодишње пакетиће, школски прибор, средства за хигијену, одећу и слично, зависно од потреба...

Хумано, пре свега...Новогодишњи базар
27 јануар 2017

Прослава Светог Саве

     Ученици  Софија Шемсовић, Андреа Симовски и Миона Ђенисијевић представљале су нашу школу на Светосавској академији у МЗ ,,Липов лад" . Академију је организовало Удружење наставника ,,Доситеј" у сарадњи са ГО Звездара. Андреа и Миона су извеле драмску једночинку ,, Свети Сава зачетник здравства у Срба" , а Софија је дивно отпевала 2 духовне песме: ,,Мати Ангелина" и ,,То се Господ уселио у ме". На крају академије, Софија је певала  Химну Светом Сави којој су се прикључили учесници и публика.

     Школски светосавски програм започео је обредом сечења славског колача и о.Слободаном из Покровског храма. У програму је учествовао црквени хор одраслих ,,Октоих" са којим наша школа сарађује годинама, који је отпевао Химну Светом Сави, Тропар Светом Сави, пратио обред сечења колача са свештеником, а затим Достојно јест и Тебе појем. Након тога изведен је ауторски драмски текст вероучитељице Данке ,,Свети Сава зачетник здравства у Срба". Дивну сценску позадину за представу  је осликала наставница ликовне културе Бранислава Панић. Школски хор је певао 3 духовне песме.

     Као најлепша завршница програма, подељене су награде најбољим ученицима и предшколцима, са 2 наслова: ,,Свети краљ Милутин" и ,,Благоверни цареви Душан Силни и Свети Урош Нејаки". За наставнике, који су имали велике успехе на такмичењима, поклон књига је ,,Житија Светог Симеона и Светог Саве".

     Прослава је завршена уз послужење за учеснике, госте и колектив.

 Прослава Светог Саве
10 фебруар 2017

Гимнастичарке вредне и за време зимског распуста

За зимски распуст нису сви били у прилици да отпутују. Остале су у Београду и вредно вежбале током распуста спремајући се за Градско такмичење у гимнастици за ученице основних школа. Свакодневни долазак у школску салу није био напор када радиш оно што волиш.

        Друштво су нам правиле и синхроне пливачице КСП "Ташмајдан" и тренер ГК "Палилула", Мајда, која нам је помогла да што боље спремимо вежбу на тлу.

Гимнастика...Гимнастичарке вредне и за време зимског распуста
02 март 2017

"Мали Пјер"

   "Пријатељи деце Србије" сваке године организују такмичење „Мали Пјер“- такмичење за најбољу дечију карикатуру. И наши ученици учествују у њему.

     Ове године на општинском нивоу прво место заузеле су чак три ученице 2/4: Тара Матијашевић, Ива Симовски и Исидора Групковић."Мали Пјер"
09 март 2017

"Мислиша 2017"

Традиционално, и ове школске године је у нашој школи  организовано математичко такмичење "МИСЛИША 2017".

   Љубитељи математике, ученици наше школе, њих 177, решавало је занимљиве математичке задатке. Чокаладне бананице су допринеле да то буде и најслађе такмичење.

 Освојили смо једну прву, једну трећу награду и 14 похвала. Ученик Александар Ћузовић 6-2 је био најбољи и са освојених 100 поена и првом наградом ће учествовати на Републичком финалу.

Радна атмосфера"Мислиша 2017"
22 март 2017

ДЕМУС - општинско такмичење

  У Музичкој школи "Владимир Ђорђевић" одржано је Општинско такмичење соло певача "Златна сирена" и Општинско такмичење малих вокалних састава у оквиру циклуса Дечје музичке свечаности  - ДЕМУС 2016/17. на Звездари.

   Наши ученици освојили су четири прва, четири друга и два трећа места. Освајачи првих места представљаће општину Звездара на Градском такмичењу.23 март 2017

Општинско такмичење у рукомету

         Ове школске године постигли смо одличне резултате на општинском такмичењу из рукомета.

         У својој категорији дечаци петог- шестог разреда постали су  вицешампиони општине Звездара. Ученице наше школе освојиле су прво место и тим пласманом  стекле право учешћа на градском такмичењу.

         Успешне екипе на такмичење је водио наставник Миодраг Кривокапић.25 март 2017

Прво коло лиге БОШ-а у оријентирингу

Када нешто волите, не постоји препрека да то и остварите.

  Саобраћајна гужва и промењена траса трамваја број 7, нису спречиле "осмаке" да стигну са Звездаре  до блока бр 19, на Новом Београду и освоје медаље у  првом пролећном колу такмичења  лиге БОШ (београдске основне школе) у оријентирингу.   

         Диван сунчан дан, сусрет са омиљеном "резервном" наставницом физичког, Јеленом Козодеровић и стимулативно оцењиване допринели су одличним резултатима.

 

 10 април 2017

Физичари традиционално одлични

Традиционално на такмичењу из физике достижемо највиши ниво.

    Ове године државно такмичеље из физике одржано је 9-10. априла, у Шапцу. Већ само учешће је велики успех, а друго место Александра Ћузовића (6) и похвала Сташе Ђорђевић (8) тек су за честитање.

         И ученицима, и наставнику Зорану Јовичићу.

 

 Физичари традиционално одлични
28 април 2017

Одлични резултати атлетичара на општинском такмичењу

Први пут у историји ОШ,,Вељко Дугошевић” тим који нас је представљао на овогодишњем Општинском такмичењу из атлетике, надметао се у свим категоријама. Наиме, екипа састављена од девојчица и дечака који похађају пети, шести, седми и осми разред имала је одличан резултат – 5 првих, 6 других и 6 трећих места! Наш тим не би имао ни приближно овако добар учинак да није имао савете и помоћ у сваком погледу од стране наших наставника физичког васпитања – наставнице Милице Јевтић и наставника Миодрага Кривокапића.

         Такмичење је одржано у периоду од 27- 28. априла на Спортском центру ,,Олимп”, односно Стадиону ,,Рајко Митић”.

Атлетика...09 мај 2017

Прваци и ватрогасци

Данас нам је у посети била Ватрогасна бригада Београд - батаљон Звездара.

Уценици ПРВОГ разреда  имали су прилику да се упознају са правим ватрогасцима, њиховим послом, опремом...

Сусрет је био занимљив и користан. Ученици су научили шта ватрогасци раде, са којим опасностима могу да се сусретну и у којим ситуацијама могу да им помогну. Једно дивно дружење и много нових занимљивих и корисних информација за цео живот.

Сусрет...

 06 јун 2017

Мале олимпијске игре - трећаци и полигон спретности

Ученици трећег разреда су 19.маја у ОШ,,Ћирило и Методије“ учествовали на Малим олимпијским играма – ПОЛИГОН СПРЕТНОСТИ. Такмичиле су се две екипе – девојчице и дечаци и показале  велику брзину и спретност, те тако понеле титулу првака општине Звездара која нас је одвела даље на градско такмичење у Комбанк арену , 26.маја.

Поред 12 општина ученици наше школе су се изборили за 6. место – дечаци и 5. место девојчице. Пресудиле су секунде и конкуренција је била опасна,  а наши ученици су показали прави спортски дух, истрајност и тимски рад. Наравно, све је испраћено уз велику помоћ и подршку родитеља на чему им овим путем захваљујемо.

ЧЕСТИТАМО!!!!   Мало слика...Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions