прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
10 мај 2017

Прваци и ватрогасци

Данас нам је у посети била Ватрогасна бригада Београд - батаљон Звездара.

Уценици ПРВОГ разреда  имали су прилику да се упознају са правим ватрогасцима, њиховим послом, опремом...

Сусрет је био занимљив и користан. Ученици су научили шта ватрогасци раде, са којим опасностима могу да се сусретну и у којим ситуацијама могу да им помогну. Једно дивно дружење и много нових занимљивих и корисних информација за цео живот.

Сусрет...

 

08 мај 2017

ОДЛИЧАН РЕЗУЛТАТ НА ОВОГОДИШЊЕМ ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ АТЛЕТИКЕ

Први пут у историји ОШ,,Вељко Дугошевић” тим који нас је представљао на овогодишњем општинском такмичењу из атлетике, надметао се у свим категоријама. Наиме, екипа састављена од девојчица и дечака који похађају пети, шести, седми и осми разред имала је одличан резултат – 5 првих,6 других и 6 трећих места! Наш тим не би имао ни приближно овако добар учинак да није имао савете и помоћ у сваком погледу од стране наших наставника физичког васпитања – наставнице Милице Јевтић и наставника Миодрага Кривокапића.

         Такмичење је одржано у периоду од 27- 28. априла на Спортском центру ,,Олимп”, односно Стадиону ,,Рајко Митић”. На најпопуларнијем надметању у трчању, на 100м, наша такмичарка из 7/1 Милена Цвијовић освојила је прво место са временом 14,22 секунди. Матија Прокић је освојио треће место у конкуренцији за дечаке, са временом 14,25 секунди. Такође треба похвалити и наше такмичаре који су били рангирани испод трећег места: Милицу Марковић (6. место), Дуну Маљковић (9), Анђелу Мишић (10) и Вељка Пражића (10).

         Прелазимо на такмичење у трчању на три пута дужој стази - 300м. Наша екипа на 300м није освојила ниједно одличје, будући да је највреднији успех четврто место, које су остварили Јована Ђуровић са временом од 0:55,32минута, Анђела Нађ (0:50,19) и Драган Ничетин са учинком од 0:43,13. Ученици који су учествовали на 300м, а остварили нешто слабије резултате су: Алекса Никчевић (7.место), Денис Ахмети (7) и Александра Златков (8).

         На реду је категорија на 600м у којој је наша школа имала 3 учеснице, од које су две освојиле друго место! Такмичарка са најбржим временом је другопласирана Сташа Ђордјевић (2:03,23мин.). Следи Јана Матовић из 6/1,која је такође освојила друго место (2:22,88), затим Нађа Тркља(6) са временом 2:40,28.

         Последња категорија у дисциплини појединачног трчања јесте она најзахтевнија - 800м. Наша екипа имала је три учесника, у конкуренцији дечака. Најбољи резултат остварио је Срђан Николић из 6/3 који је освојио 2. место (2:47,94). Следи Михаило Васић на трећем месту са временом 2:55,25 и Андреј Мушкатело из 8/3 који је био 5. у конкуренцији дечака за седми и осми разред, са временом 2:34,03.

         Наши момци и девојке на екипном такмичењу у трчању(штафета 4X100м.) могу се похвалити са два освојена друга места, једним трећим и једним петим. Наши дечаци и наше девојчице из 5-ог и 6-ог разреда освојили су друга места са временима 1:31,41,односно 1:21,75. Петакиње и шестакиње су учествовале у саставу Грујић-Ристић-Миљковић-Романков, а наши петаци и шестаци у саставу Јанковић-Максимовић-Прокић-Ковач. Старији учесници (7/8. разред) освојили су 3.место (девојчице) и 5.место (дечаци).Девојчице су изашле у саставу Симеуновић-Нађ-Станковић-Цвијовић, а дечаци у саставу Додевски-Којић-Марковић-Трпковски.

         На реду је опис такмичења у бацању кугле,где смо освојили чак два прва места! Најдаље бацање уследило је у режији Марије Илић која је досегла даљину од чак 8,58м! Ни дечаци нису ускратили успех, будући да је ученик 6/1 Зоран Божовић пребацио невероватних 8,12м! Остали учесници забележили су следеће резултате: Анастасија Живановић (5.место), Јован Павловић (6).

         Када је реч о дисциплини скок у вис, то се може окарактерисати као најуспешнија дисциплина на целом општинском такмичењу, будући да су наши скакачи освојили два прва места, односно два трећа места! Надежда Бојић и Андрија Димић (у конкуренцији 5. и 6. разред) освојили су прва места пребацивши 125цм, односно 135цм! Катарина Ромаков и Владислав Марковић забележили су треће место. Катарина је успела да пребаци 110цм у категорији девојчице 5/6. разред, а Владислав је прескочио 140цм у категорији дечака 7/8. Разред.

         Последња дисциплина је скок у даљ, где су наши момци и девојке забележили по једно друго, треће, четврто и шесто место. Најуспешнија је била ученица шестог разреда Јана Грујић, можда наследница Иване Шпановић, која је успела да скочи 3,86м. и освоји друго место! Лазар Максимовић скочио је 3,88м. и освојио треће место, Кристина Павловић четврто (3,62м), а Ненад Којић био је шести у конкуренцији дечака за седми и осми разред, скочивши 4,14метара.

         Ови резултати могу се сматрати изванредним, обзиром на то да се такмичење из атлетике у нашој школи није одржавало дуго година. Надамо се још успешнијим резултатима наредне године и желимо да се захвалимо свим такмичарима који су учествовали на општинском такмичењу из атлетике 2017!

Сликом...

Андреј Мушкатело

08 мај 2017

Александар опет први међу најбољима!

Након општег нивоа такмичења "Мислиша", следи финално такмичење, где учествују најбољи  из целе земље.На финалу математичког такмичења "Мислиша 2017" ученик наше школе Александар Ћузовић (6-2) освојио је прву награду са максималних 25 поена. 

  И то није све. И на Државном такмичењу из математике Александар је освојио друго место!

Ако се сетимо и другог места на Државном такмичењу из физике, можемо рећи само једно:

Браво, Александре!!!

03 мај 2017

Анђела међу успешнима

Многи наши ученици баве се разним активностима ван школе. Пуно пута и не сазнамо какве све успехе постижу. А требало би.

  Рукометни клуб "Београд"  учествовао је на међународном турниру у Прагу . У конкуренцији 64 клуба, девојчице су освојиле одлично пето место. 

И ми имамо разлога да се похвалимо, јер је наша ученица Анђела Нађ (7.разред ) једна од тих девојчица. Честитамо!

18 април 2017

Успех на државном такмичењу

Традиционално на такмичењу из физике достижемо највиши ниво.

Ове године државно такмичеље из физике одржано је 9-10. априла, у Шапцу. Већ само учешће је велики успех, а друго место Александра Ћузовића (6) и похвала Сташе Ђорђевић (8) тек су за честитање.

  И ученицима, и наставнику Зорану Јовичићу, велико "Браво!" .

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions