08.05.2017.

ОДЛИЧАН РЕЗУЛТАТ НА ОВОГОДИШЊЕМ ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ АТЛЕТИКЕ

ОДЛИЧАН РЕЗУЛТАТ НА ОВОГОДИШЊЕМ ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ АТЛЕТИКЕ

Први пут у историји ОШ,,Вељко Дугошевић” тим који нас је представљао на овогодишњем општинском такмичењу из атлетике, надметао се у свим категоријама. Наиме, екипа састављена од девојчица и дечака који похађају пети, шести, седми и осми разред имала је одличан резултат – 5 првих,6 других и 6 трећих места! Наш тим не би имао ни приближно овако добар учинак да није имао савете и помоћ у сваком погледу од стране наших наставника физичког васпитања – наставнице Милице Јевтић и наставника Миодрага Кривокапића.

         Такмичење је одржано у периоду од 27- 28. априла на Спортском центру ,,Олимп”, односно Стадиону ,,Рајко Митић”. На најпопуларнијем надметању у трчању, на 100м, наша такмичарка из 7/1 Милена Цвијовић освојила је прво место са временом 14,22 секунди. Матија Прокић је освојио треће место у конкуренцији за дечаке, са временом 14,25 секунди. Такође треба похвалити и наше такмичаре који су били рангирани испод трећег места: Милицу Марковић (6. место), Дуну Маљковић (9), Анђелу Мишић (10) и Вељка Пражића (10).

         Прелазимо на такмичење у трчању на три пута дужој стази - 300м. Наша екипа на 300м није освојила ниједно одличје, будући да је највреднији успех четврто место, које су остварили Јована Ђуровић са временом од 0:55,32минута, Анђела Нађ (0:50,19) и Драган Ничетин са учинком од 0:43,13. Ученици који су учествовали на 300м, а остварили нешто слабије резултате су: Алекса Никчевић (7.место), Денис Ахмети (7) и Александра Златков (8).

         На реду је категорија на 600м у којој је наша школа имала 3 учеснице, од које су две освојиле друго место! Такмичарка са најбржим временом је другопласирана Сташа Ђордјевић (2:03,23мин.). Следи Јана Матовић из 6/1,која је такође освојила друго место (2:22,88), затим Нађа Тркља(6) са временом 2:40,28.

         Последња категорија у дисциплини појединачног трчања јесте она најзахтевнија - 800м. Наша екипа имала је три учесника, у конкуренцији дечака. Најбољи резултат остварио је Срђан Николић из 6/3 који је освојио 2. место (2:47,94). Следи Михаило Васић на трећем месту са временом 2:55,25 и Андреј Мушкатело из 8/3 који је био 5. у конкуренцији дечака за седми и осми разред, са временом 2:34,03.

         Наши момци и девојке на екипном такмичењу у трчању(штафета 4X100м.) могу се похвалити са два освојена друга места, једним трећим и једним петим. Наши дечаци и наше девојчице из 5-ог и 6-ог разреда освојили су друга места са временима 1:31,41,односно 1:21,75. Петакиње и шестакиње су учествовале у саставу Грујић-Ристић-Миљковић-Романков, а наши петаци и шестаци у саставу Јанковић-Максимовић-Прокић-Ковач. Старији учесници (7/8. разред) освојили су 3.место (девојчице) и 5.место (дечаци).Девојчице су изашле у саставу Симеуновић-Нађ-Станковић-Цвијовић, а дечаци у саставу Додевски-Којић-Марковић-Трпковски.

         На реду је опис такмичења у бацању кугле,где смо освојили чак два прва места! Најдаље бацање уследило је у режији Марије Илић која је досегла даљину од чак 8,58м! Ни дечаци нису ускратили успех, будући да је ученик 6/1 Зоран Божовић пребацио невероватних 8,12м! Остали учесници забележили су следеће резултате: Анастасија Живановић (5.место), Јован Павловић (6).

         Када је реч о дисциплини скок у вис, то се може окарактерисати као најуспешнија дисциплина на целом општинском такмичењу, будући да су наши скакачи освојили два прва места, односно два трећа места! Надежда Бојић и Андрија Димић (у конкуренцији 5. и 6. разред) освојили су прва места пребацивши 125цм, односно 135цм! Катарина Ромаков и Владислав Марковић забележили су треће место. Катарина је успела да пребаци 110цм у категорији девојчице 5/6. разред, а Владислав је прескочио 140цм у категорији дечака 7/8. Разред.

         Последња дисциплина је скок у даљ, где су наши момци и девојке забележили по једно друго, треће, четврто и шесто место. Најуспешнија је била ученица шестог разреда Јана Грујић, можда наследница Иване Шпановић, која је успела да скочи 3,86м. и освоји друго место! Лазар Максимовић скочио је 3,88м. и освојио треће место, Кристина Павловић четврто (3,62м), а Ненад Којић био је шести у конкуренцији дечака за седми и осми разред, скочивши 4,14метара.

         Ови резултати могу се сматрати изванредним, обзиром на то да се такмичење из атлетике у нашој школи није одржавало дуго година. Надамо се још успешнијим резултатима наредне године и желимо да се захвалимо свим такмичарима који су учествовали на општинском такмичењу из атлетике 2017!

Сликом...

Андреј Мушкатело

Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions