28.11.2017.

Дан школе - квиз знања

Поводом Дана школе одржан је „ДАН КВИЗА“. Ученици 3,5,6,7 и 8. разреда су се такмичили у знању, одговарајући на питања из мултимедијалних програмираних квизова. Сваки разред је формирао такмичарску екипу од 3 члана. На крају квиза програм је аутоматски објављивао резултат, а школска комисија проглашавала победнике. Победници су добијали диплому „ГЕА – ШАМПИОН ЗНАЊА“ и велику чоколаду.

Дан школе - квиз знања

Квизове је програмирао Анте Чурлин, дипл. инг. електротехнике, наставник информатике и рачунарства. Програмирани квизови су само део великог пројекта „ГЕА“ (Глобална Едукативна Авантура) који аутор ради пуних 15 година, а чији је примарни циљ да учење учини лакшим и занимљивијим, користећи најновије технологије које нам стоје на располагању.

  Искуство показује да ученици много лакше усвајају знања кроз игру, такмичење, квизове, поготово ако се они разликују од уобичајених (непрограмираних и немултимедијалних) квизова рађених искључиво у Power Point-u.

  Трећаци“ су решавали квиз „Тајанствена животиња“ који се састојао у томе да су ученицима репродуковани звуци разних животиња, а они су имали задатак да погоде о којој се животињи ради. Задатак није био нимало једноставан, јер су биле заступљене животиње са свих континената укључујући и животиње из мора.

  Старији разреди су имали такмичење у интегрисаном квизу који је обухватао све предмете, као и питања из опште културе, прилагођена узрасту. Питања су била пропраћена звуком, видеом, графиком, анимацијама и пратећим текстом, што је давало посебну димензију овом такмичењу.

Наравно, свака манифестација захтева одличну организацију, прецизан тајминг и добре припреме. Обезбеђивање такмичарске документације, организација простора, контрола рачунарске технике, укључивање људи и подела послова, све је то функционисало одлично уз велики труд колегинице Данке Шпехар.

Такмичење је протекло у веселој и другарској атмосфери, а ученици су имали прилику да нешто науче, сазнају и друже се. Победничке екипе су:

3. РАЗРЕД – 3/3   освојили су 5 бодова

 1. Хелена Којић
 2. Нина Николић
 3. Алекса Рашић

5. РАЗРЕД – 5/3   освојили су максималних 10 бодова

 1. Александра Јуришић
 2. Јана Цураковић
 3. Богдан Милошевић

6. РАЗРЕД – 6/3   освојили су 8 бодова  (+ 4 у финалу)

 1. Андреа Симовски
 2. Анастасија Митровић
 3. Богдан Нешић

7. РАЗРЕД – 7/1  освојили су 8 бодова

 1. Кристина Ристић
 2. Петра Жагар
 3. Максимилијан Ђорић Француски

8. РАЗРЕД – 8/1  освојили су 9 бодова

 1. Небојша Беатон
 2. Војислав Будурић
 3. Огњен Костић

Знање је снага, знање је моћ...

Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions