29.11.2017.

Дан школе – 81. рођендан

Рођендан није обичан дан. То је дан рађања једног живота. Зато славимо рођендане, славимо живот. А живот једне школе није постојање зграде у којој живи...то је живот њених ђака.Уобичајено је да тог дана направимо приредбу; глумимо, рецитујемо, певамо...Ове године смо имали разноврсне активноси у току целе недеље, а тог дана највише смо се бавили знањем.

Дан школе – 81. рођендан

Прошле године смо поводом јубилеја (80-огодишњице) снимили филм о школи. Ове године су сви ученици имали прилике да га виде на својим часовима одељењске заједнице.

Предшколци, прваци, другаци и трећаци цртали су радове на тему ,,Моја школа“. Три најбоља рада у разреду награђена су и на насловној страни овог сајта можете погледати како они виде своју школу.

Ученици старијих разреда учествовали су у радионици ,,Сурфуј креативно“ Центра за медијску културу и образовање. Како интернет може бити нешто више и занимљивије од игрица и друштвених мрежа? Интересантно...како свој таленат и интересовање развијати и неговати уз помоћ технологије?

За ученике четвртог и осмог разреда Француски културни центар организовао је радионице ,,Бирам француски“. Да осете лепоту француског језика помогли су им сами Французи, и то из Париза! Кажу да је било лепо и занимљиво.

А на сам рођендан, сви смо се играли квиза знања. По три члана екипе бранило је знање свог одељења. Наравно, уз подршку својих другара. Поучно и забавно. Најбоље екипе 3-8. разреда освојиле су диплому шампиона знања.

Имали смо и госте из Филхармоније. Дошли су да нам захвале, кажу да смо у целој Србији најмасовније знали литерарни одговор на питање “Шта је то филхармонија“! Сам директор, Иван Тасовац, уручио је најмлађима поклоне и позвао их на концерт који ће Филхармонија свирати за све учеснике литерарног конкурса.

За крај, мало спортског надметања уз забаву и смех. Екипа ученика победила је на одбојкашком терену екипу наставника. И није тако страшно изгубити од најбоље екипе на Звездари!

И, тако...школа живи животом својих ученика и свих који у њој раде. Тако и рођендан слави - разноврсно, богато, весело!

  Погледајте...

 

Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions