У протеклој недељи ученици од првог до четвртог разреда су веома успешно реализовали ФинПис пројекат „Док поврће и воће ради, гине производи витамине“.

Ученици четвртог разреда су одржали предавања ученицима првог и другог разреда о воћу и поврћу, о здравој храни. Другаци су спремили представу на исту тему. Сви ученици су на ЧОС-у са учитељима разговарали о новцу и штедњи.

У петак, 25.10.2019. организована је продајна изложба производа које су ученици припремили. Тезге су биле богате разним воћем, поврћем, домаћим соковима, џемовима, компотима, колачима… Била је то права мала пијаца у школском дворишту са веселим трговцима.

На овај начин, ученици су заједно са учитељима дошли до зараде коју ће уложити у спортске реквизите.


ПРОЈЕКАТ ,,Знање = толеранција“ 

(21.јануар 2020.г.)

У одељењу 7/2 одржани су радионица о Холокаусту, у уторак 21.1.2020. године  године у оквиру пројектне наставе ,,Дневник Ане Франк“. Пројекат реализују наставница српског језика Јасмина Вукојевић и наставница верске наставе Данка Шпехар, у срадњи са едукативном организацијом Хавер.

Организација  Хавер Србија, у сарадњи са школама и наставницима одржава радионице за ученике основних и средњих школа на територији целе Србије у школама у трајању од једног часа или двочаса, у оквиру пројекта „Знање=толеранција“. Министарство просвете, науке и технолошког развоја са министром Младеном Шарчевићем, подржава ове радионице и пројекат. Радионицу о Холокаусту успешно је реализовала едукаторка Миа.

(12. април 2018.г.)

Организација  Хавер Србија, у сарадњи са школама и наставницима одржава радионице за ученике основних и средњих школа на територији целе Србије у школама у трајању од једног часа или двочаса, у оквиру пројекта „Знање=толеранција“.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја са министром Младеном Шарчевићем, подржава ове радионице и пројекат.
У нашој школи ОШ ,,Вељко Дугошевић“ одржане су 3 радионице у сва 3 одељења осмог разреда о Холокаусту, по један школски час, у оквиру часова историје код наставника Пера Јелића. Помоћ у организацији је била вероучитељ Данка Шпехар.
Радионице води Мила Стојановић из организације ,,Хавер“ и биле су веома успешне.

Данка Шпехар


У нашој школи су 9.маја  одржане  још 2 радионице на тему „Јудаизам”, за ученике Верске наставе 6. и 8. разреда, по један школски час по разреду. За остваривање сарадње и организације била је задужена вероучитељ Данка Шпехар.


Пролећни хуманитарни базар