Школа је учествовала у истраживању о информисаности и ставовима девојчица од 13 до 19 година о сексуалном насиљу – Препознај насиље,
реци не, које су удружења Маме су закон и Путеви едукације спровела током јуна 2021. у сарадњи са свим основним и средњим
школама у Србији. Након истраживања, осмишљен је пројекат Слушам, чујем, реагујем. Више информација можете наћи у следећим документима:

Платформа активности и обука родитеља, ученика, наставника…везаних за насиље https://cuvamte.gov.rs/

Информације везане за осигурање ученика (додатне можете добити позивом на број 064/86-36-780-Бојан):

Обавештење за родитеље ученика првог и петог разреда https://osveljkodugosevic.edu.rs/obavestenje-za-roditelje-ucenika-petog-i-prvog-razreda/

Обавештење за родитеље ученика који су наручили уџбенике преко сервиса „Гајић“ https://osveljkodugosevic.edu.rs/obavesatenje-za-roditelje-o-preuzimanju-kompleta-udzbenika/

Обавештење за родитеље ученика осмог разреда

https://osveljkodugosevic.edu.rs/za-ucenike-i-roditelje/zavrsni-ispit/

Обавештење за родитеље будућих првака (шк.2020/2021.г.)

https://osveljkodugosevic.edu.rs/za-ucenike-i-roditelje/upis-prvaka/

Обавештење за 15.3.2021.год. (ПОНЕДЕЉАК)

https://osveljkodugosevic.edu.rs/obavestenje-za-roditelje-i-ucenike/

Обавештење за све ученике – распореди смена 2020/2021. шк. године

https://osveljkodugosevic.edu.rs/obavestenje-rasporedi-smena-za-pocetak-skolske-2020-2021-godine/

Обавештење за осмаке – резултати завршног https://osveljkodugosevic.edu.rs/obavestenje-za-osmake/

Обавештење за родитеље будућих првака https://osveljkodugosevic.edu.rs/obavestenje-za-roditelje-buducih-prvaka/

Обавештење – пријављивање за упис ученика са посебним способностима

Због проглашења ванредног стања отказује се родитељски састанак за будуће прваке.

Садашњи прваци се враћају са рекреативне наставе сутра, 16. марта. Полазак са Дивчибара је планиран за 12:00 часова. Аутобус ће доћи на станицу 309 (полазна за Калуђерицу), на Цветковој пијаци.

Управа школе


Родитељски састанак за родитеље будућих првака одржаће се у четвртак, 19. марта, у 18:00 часова у свечаној сали школе.


ОДЛУКОМ ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ А УЗ ПОДРШКУ  САВЕТА РОДИТЕЉА, СВИМ УЧЕНИЦИМА ЗАБРАЊЕН ЈЕ ИЗЛАЗАК ВАН ШКОЛЕ У ТОКУ ТРАЈАЊА НАСТАВЕ.

Такође се напомиње да је по завршетку наставе обавезан излазак из школског дворишта, како се не би реметио рад, ред и дисциплина док траје наставни процес, што је регулисано Правилником о понашању наставника, ученика, запослених и родитеља. Свако остајање после наставе у школском дворишту без обавеза сматра се тежом повредом.

26.11.2019.год.                                                                         

Директор школе

                                       Весна Ћировић


Следећа Отворена врата су у понедељак, 25. новембра, од 19:00 часова.
Истог дана је и Отворени дан школе.


Обавештење за 2.9.2019.год. (ПОНЕДЕЉАК)

Непарна и парна смена

Обавештење за будуће прваке

Обавештење о бесплатним уџбеницима

Подела уџбеника

ТИМ ЗА ЗАШТИТУ УЧЕНИКА ОД НАСИЉА, ЗЛОСТАВЉАЊА И ЗАНЕМАРИВАЊА
Чланови тима Задужења
Милка Бошков Координатор
Весна Ћировић Директор школе
   
Јелена Николић Наставник раз. наставе
Наталија Антовски Наставник раз. наставе
Милица Јевтић Настаник физичког в.
Јасмина Смиљанић Наставник раз. наставе
Зоран Јовичић Наставник физике
   
Даница Стојановић Психолог

ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ

Дом здравља Звездара

Олге Јовановић 11 тел. 3041-400, 2832-352, 2831-731 факс 2832-337 e-mail: office@dzzvezdara.rs

ХИТНА ПОМОЋ  194

ПОЛИЦИЈА 192

Полицијска станица Звездара
Милана Ракића 50a, тел. 2413-822

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Општинско одељење Звездара
Крфска  7, тел. 6414-129, 6410-124, 6401-750, 6410-863, 062/8088-303


Календаром Министарства просвете и технолошког развоја за школску 2019/2020. годину понедељак (11. новембар) је ненаставни, нерадни дан.

После викенда први наставни дан је уторак, 12. новембар.

У среду, 13.новембра, настава ће се одвијати по распореду од понедељка.                                             


У четвртак, 23. маја, са почетком у 18:00 часова, у Музичкој сали, одржаће се родитељски састанак за родитеље ученика осмог разреда. Главна тема састанка је предстојећи упис ученика у средње школе (полагање класификационог испита, професионална оријентација…)


Родитељски састанак за родитеље будућих првака биће одржан 19. марта са почетком у 18:30 часова, у Музичкој сали.

Добродошли!


ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРАВУ НА БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ

Право на бесплатне уџбенике имају Одељењским старешинама се доставља документација
Ученици из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи) Решење којим се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоћи (Центар за социјални рад)
Ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом Документација се налази у школи (ИОП)
Треће и свако наредно дете које је у систему школовања Потврда образовно-васпитне установе о својству ученика, студента за сву децу у породици, осим ученика наше школе који остварује право на бесплатне уџбенике

Коначни резултати Општинског такмичења из физике

Резултати општинског такмичења из физике

Комисији за жалбе – упутство за приговор на резултате


Друго полугодиште почиње у понедељак, 25.2.2019.године по следећем распореду :- 1. и 2. разред пре подне;

– непарна смена -пре подне, од 8:00;

– парна смена- после подне, од 14:00.

22.2.2019.год.                                        Управа школе


На основу Препоруке Владе Републике Србије  на територији Града Београда у свим основним и средњим школама продужава се распуст у периоду од 18. фебруара до 24. фебруара.


По школском календару 2018/2019. године, који је прописан од стране Министарства просвете, планирано је да друго полугодиште почне у понедељак, 18.2.2019.године по следећем распореду :

– 1. и 2. разред пре подне;

– парна смена, пре подне од 8:00;

– непарна смена после подне, од 14:00.

12.2.2019.год.                                        Управа школе


У петак,  28.12.2018.  настава ће се реализовати за ученике свих разреда у преподневној смени.Покрајински секретаријат за здравство припремио је 32 кратка ТВ формата, 2 ТВ спота и 8 анимираних филмова едукативног садржаја погодних за презентовање ученицима и њиховим родитељима о појединим облицима болести зависности. Серијал ових ТВ емисија, под називом „Ти одлучи“ доступан је на сајту  http://www.tiodluci.rs/  

Тамо можете наћи одговоре стручњака и сигурне информације у вези са заштитом и превенцијом здравља.


Позивамо Вас да узмете учешће на трибини „Млади – како одабрати занимање“ у оквиру „Промоције запошљавања теже запошљивих група на Звездари 2018“, коју организује Градска општина Звездара у партнерству са Друштвом за очување, ревитализацију и промовисање старих заната ЧУВАРИ ЗАНАТА. Трибина ће се одржати 23.новембара 2018. од 17-19 часова у згради ГО Звездара, Булевар краља Александра 77, Велика сала на првом спрату. Тема је професионална оријентација младих. Локалним акционим планом запошљавања Градске општине Звездара за 2018. годину утврђени су приоритети и мере за унапређење запослености и смањење незапослености на територији Градске општине Звездара, са посебним фокусом на теже запошљиве категорије становништва у које, између осталих, спадају и млади до 30 година.Трибина се организује са циљем утврђивања принципа активног избора занимања и  тражења посла у  циљу подизања мотивације младих да активно учествују у избору свог будућег  позива.

Заинтересовани родитељи могу да се пријаве школи до четвртка (14:00ч), како би се потврдило учешће.


У ери Фејсбука и компјутерских игрица веома је важно децу усмерити ка здравим реалним активностима – спорту, глуми, цртању, певању…Осим физичког, подстиче се и духовни и културни развој детета.У нашој школи је до пре пар година постојала Мала школа фолклора коју је водила Драгана Рајић, бивши играч ансамбла „Лола“. Многи од ученика су се заљубили у наше народне игре и песме и наставили да играју фолклор у „Лоли“.Сада се пружа прилика да деца поново уживају учећи почетне кораке и дружећи се уз песму и игру.  Школа фолклора, коју воде Ненад Глумац (играч Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“) и Јован Жикић (уметнички директор Фолклорног ансамбла „Лада“), позива све заинтересоване да се пријаве. Упис је уторком и четвртком, а информације се могу добити на телефон 063-259752.


Европска ноћ истраживача, коју организују Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ и Центар за промоцију науке, одржаће се  28. септембра у поподневним часовима, од 17-22ч. Овогодишња тема  је Прошлост, па ће публика имати прилике да се подсети старих техника, заната, игара и песама, археолошких открића, да упозна друге културе, али и да сазна због чега је важно да сачувамо и наше природне ресурсе. Богат и разноврстан програм биће реализован на неколико локација у центру Београда.Детаљне информације о програму су доступне на страници:   www.nocistrazivaca.rs .  Сви садржаји су бесплатни.

Посебно Вам препоручујемо поставке у тржном центру „Big fashion“ који само за Европску ноћ истраживача постаје право научно игралиште са десетине научних прича, изазова и задатака прилагођених како најмлађим,тако и старијим заљубљеницима у науку и уметност. Посетиоци ће имати прилику да завире у макету Лепенског Вира који представља врло значајан део нашег културно-историјског наслеђа, да сазнају које су зграде у Београду саграђене у периоду и у стилу сецесије, да се упознају са копијама инструмената и музиком средњег века и ренесансе и открију тајне невероватних античких мозаика.У Научном клубу Центра за промоцију науке откриће тајне београдске прошлости уз помоћ старих фотографија и УВ светлости, док Музеј Вука и Доситеја овом приликом постаје Етно ћошак у којем ће се преплитати етнологија и антропологија, стари занати и вештине, учити глагољица. Интересантне поставке Вас такође очекују у Музеју науке и технике и Француском институту.


Отворена врата наше школе заказана су за 27. 9. 2018. године са почетком у 19:00ч.
Консултације родитеља са наставницима разредне и предметне наставе остварују се једном месечно у трајању од два сата у касним послеподневним часовима, када су сви наставници у исто време у школи, чиме се родитељима омогућава да једним доласком посете већи број наставника и информишу се о постигнућима своје деце.


Позивамо Вас да узмете учешће на догађају „Спортски дан” који организују Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта у оквиру Европске недеље спорта.
Догађај ће се одржати у суботу, 29. септембра од 11 до 17 часова на теренима код кружног тока на Ади Циганлији.
Програм је намењен свим узрастима. На спортским теренима ће се кроз различите спортске и рекреативне активности грађанима пружити могућност да се опробају у различитим спортовима (попут голфа, стреличарства, баскета 3 на 3, веслања, кајака, атлетике, рвања, стреличарства, бадминтона, софтбола, крикета, бициклизма, теквондоа, итд.), да се надмећу у традиционалним спортским играма, тестирају своју спретност и окретност на различитим спортским полигонима и узму учешће у бројним другим едукативним и креативним радионицама, учествују у игри „Лов на благо” и освоје вредне награде.
У оквиру „Спортског дана” посетиоци ће моћи да посете и „Климатско село” где ће имати прилику да се упознају са различитим иницијативама и пројектима на тему климатских промена.


Ученици који су прошле године користили бесплатне уџбенике, дужни су да их врате школи. Нови бесплатни уџбеници налазе се у библиотеци и могу се подићи уз потпис родитеља да је преузео комплет уџбеника за одређени разред у следећим терминима:

Четвртак – 6. септембар –   8:30 -13:30

Петак – 7. септембар – 13:30 – 18:30


ПОДЕЛА УЏБЕНИКА ОБАВИЋЕ СЕ ПРЕМА СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ:

-УТОРАК, 04.09. -ОД 09:00-14:00  И ОД 16:00-19:00

-СРЕДА, 05.09. – ОД 09:00-14:00  И ОД 16:00-19:00

-ЧЕТВРТАК, 06.09.- ОД 09:00-14:00 И ОД 16:00-19:00

 УЏБЕНИКЕ МОЖЕТЕ ПОДИЋИ У МАЛОЈ ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ (УЛАЗ КОД ПАРКИНГА)

 УКОЛИКО СТЕ УПЛАТУ ПОСЛЕДЊЕ РАТЕ ИЗВРШИЛИ ПОСЛЕ 23.АВГУСТА, МОЛИМО ДА СА СОБОМ ПОНЕСЕТЕ ПОСЛЕДЊУ УПЛАТНИЦУ


Спискови првака истакнути су на огласној табли у холу велике школске зграде. Родитељски састанак за први разред биће одржан у уторак, 4.септембра, са почетком у 17:00 часова, по одељењима, у својим учионицама.
Комплети уџбеника (купљени и бесплатни) још нису испоручени школи. Очекујемо да ће бити у току наредне недеље.
На улазним вратима и на сајту биће обавештење о преузимању.


Распоред смена за почетак школске 2018/2019.годину:
– ПАРНА СМЕНА – ПРЕ ПОДНЕ, ОД 8 ЧАСОВА
– НЕПАРНА СМЕНА – ПОСЛЕ ПОДНЕ , ОД 14 ЧАСОВА
Свечани пријем првака за школску 2018/2019.год. је 3.9. 2018.год. у 10 часова на спортском терену код мале зграде.

Београд, 28.8. 2018.год.                                                                                          Управа школе