ТИМ ЗА ЗАШТИТУ УЧЕНИКА ОД НАСИЉА, ЗЛОСТАВЉАЊА И ЗАНЕМАРИВАЊА
Чланови тима Задужења
Милка Бошков Координатор
Весна Ћировић Директор школе
Јелена Росић Васпитач
Јелена Николић Наставник раз. наставе
Наталија Антовски Наставник раз. наставе
Милица Јевтић Настаник физичког в.
Јасмина Смиљанић Наставник раз. наставе
Зоран Јовичић Наставник физике
Марица Симић Педагог
Даница Стојановић Психолог

ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ

Дом здравља Звездара

Олге Јовановић 11 тел. 3041-400, 2832-352, 2831-731 факс 2832-337 e-mail: office@dzzvezdara.rs

ХИТНА ПОМОЋ  194

ПОЛИЦИЈА 192

Полицијска станица Звездара
Милана Ракића 50a, тел. 2413-822

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Општинско одељење Звездара
Крфска  7, тел. 6414-129, 6410-124, 6401-750, 6410-863, 062/8088-303


 

У ери Фејсбука и компјутерских игрица веома је важно децу усмерити ка здравим реалним активностима – спорту, глуми, цртању, певању…Осим физичког, подстиче се и духовни и културни развој детета.У нашој школи је до пре пар година постојала Мала школа фолклора коју је водила Драгана Рајић, бивши играч ансамбла „Лола“. Многи од ученика су се заљубили у наше народне игре и песме и наставили да играју фолклор у „Лоли“.Сада се пружа прилика да деца поново уживају учећи почетне кораке и дружећи се уз песму и игру.  Школа фолклора, коју воде Ненад Глумац (играч Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“) и Јован Жикић (уметнички директор Фолклорног ансамбла „Лада“), позива све заинтересоване да се пријаве. Упис је уторком и четвртком, а информације се могу добити на телефон 063-259752.


 

Европска ноћ истраживача, коју организују Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ и Центар за промоцију науке, одржаће се  28. септембра у поподневним часовима, од 17-22ч. Овогодишња тема  је Прошлост, па ће публика имати прилике да се подсети старих техника, заната, игара и песама, археолошких открића, да упозна друге културе, али и да сазна због чега је важно да сачувамо и наше природне ресурсе. Богат и разноврстан програм биће реализован на неколико локација у центру Београда.Детаљне информације о програму су доступне на страници:   www.nocistrazivaca.rs .  Сви садржаји су бесплатни.

Посебно Вам препоручујемо поставке у тржном центру „Big fashion“ који само за Европску ноћ истраживача постаје право научно игралиште са десетине научних прича, изазова и задатака прилагођених како најмлађим,тако и старијим заљубљеницима у науку и уметност. Посетиоци ће имати прилику да завире у макету Лепенског Вира који представља врло значајан део нашег културно-историјског наслеђа, да сазнају које су зграде у Београду саграђене у периоду и у стилу сецесије, да се упознају са копијама инструмената и музиком средњег века и ренесансе и открију тајне невероватних античких мозаика.У Научном клубу Центра за промоцију науке откриће тајне београдске прошлости уз помоћ старих фотографија и УВ светлости, док Музеј Вука и Доситеја овом приликом постаје Етно ћошак у којем ће се преплитати етнологија и антропологија, стари занати и вештине, учити глагољица. Интересантне поставке Вас такође очекују у Музеју науке и технике и Француском институту.


 

Отворена врата наше школе заказана су за 27. 9. 2018. године са почетком у 19:00ч.
Консултације родитеља са наставницима разредне и предметне наставе остварују се једном месечно у трајању од два сата у касним послеподневним часовима, када су сви наставници у исто време у школи, чиме се родитељима омогућава да једним доласком посете већи број наставника и информишу се о постигнућима своје деце.


 

Позивамо Вас да узмете учешће на догађају „Спортски дан” који организују Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта у оквиру Европске недеље спорта.
Догађај ће се одржати у суботу, 29. септембра од 11 до 17 часова на теренима код кружног тока на Ади Циганлији.
Програм је намењен свим узрастима. На спортским теренима ће се кроз различите спортске и рекреативне активности грађанима пружити могућност да се опробају у различитим спортовима (попут голфа, стреличарства, баскета 3 на 3, веслања, кајака, атлетике, рвања, стреличарства, бадминтона, софтбола, крикета, бициклизма, теквондоа, итд.), да се надмећу у традиционалним спортским играма, тестирају своју спретност и окретност на различитим спортским полигонима и узму учешће у бројним другим едукативним и креативним радионицама, учествују у игри „Лов на благо” и освоје вредне награде.
У оквиру „Спортског дана” посетиоци ће моћи да посете и „Климатско село” где ће имати прилику да се упознају са различитим иницијативама и пројектима на тему климатских промена.


 

Ученици који су прошле године користили бесплатне уџбенике, дужни су да их врате школи. Нови бесплатни уџбеници налазе се у библиотеци и могу се подићи уз потпис родитеља да је преузео комплет уџбеника за одређени разред у следећим терминима:

Четвртак – 6. септембар –   8:30 -13:30

Петак – 7. септембар – 13:30 – 18:30


 

ПОДЕЛА УЏБЕНИКА ОБАВИЋЕ СЕ ПРЕМА СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ:

-УТОРАК, 04.09. -ОД 09:00-14:00  И ОД 16:00-19:00

-СРЕДА, 05.09. – ОД 09:00-14:00  И ОД 16:00-19:00

-ЧЕТВРТАК, 06.09.- ОД 09:00-14:00 И ОД 16:00-19:00

 УЏБЕНИКЕ МОЖЕТЕ ПОДИЋИ У МАЛОЈ ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ (УЛАЗ КОД ПАРКИНГА)

 УКОЛИКО СТЕ УПЛАТУ ПОСЛЕДЊЕ РАТЕ ИЗВРШИЛИ ПОСЛЕ 23.АВГУСТА, МОЛИМО ДА СА СОБОМ ПОНЕСЕТЕ ПОСЛЕДЊУ УПЛАТНИЦУ


 

Спискови првака истакнути су на огласној табли у холу велике школске зграде. Родитељски састанак за први разред биће одржан у уторак, 4.септембра, са почетком у 17:00 часова, по одељењима, у својим учионицама.
Комплети уџбеника (купљени и бесплатни) још нису испоручени школи. Очекујемо да ће бити у току наредне недеље.
На улазним вратима и на сајту биће обавештење о преузимању.


 

Распоред смена за почетак школске 2018/2019.годину:
– ПАРНА СМЕНА – ПРЕ ПОДНЕ, ОД 8 ЧАСОВА
– НЕПАРНА СМЕНА – ПОСЛЕ ПОДНЕ , ОД 14 ЧАСОВА
Свечани пријем првака за школску 2018/2019.год. је 3.9. 2018.год. у 10 часова на спортском терену код мале зграде.

Београд, 28.8. 2018.год.                                                                                          Управа школе