Европскa ноћ истраживача

Наставнице Наташа Лазаревић и Весна Обрадовић предводиле су ђачку експедицију на Европској ноћи истраживача која је одржана 28. и 29. септембра. Овогодишња тема Европске ноћи истраживача је „Прошлост”. Наши ученици су се упознали са копијама инструмената и музиком средњег века и ренесансе, видели су како на керамичком точку настају предмети од глине и упознали су се са неким старим занатима и техникама.
Ђаци су имали прилику да виде и макету Лепенског вира, који представља значајан део нашег културноисторијског наслеђа. Сазнали су које зграде су саграђене у стилу сецесије, те које биљке су биле најзначајније нашим прецима за исхрану и лечење. На Француском институту (Улица кнез Михајлова) ученици су се упознали са 3Д штампачем и начином штампања (моделовања) предмета помоћу њега. Сазнали су како се врши хемијска анализа иконостаса без оштећења икона, а онда и њихова рестаурација (Институт Винча).
Једноставним демонстрацијама ученицима се подстиче интересовање за науку као и лакше схватање науке као дела свакодневног живота.