Чему служе предмети -угледни час у 1/3

Чему служе предмети -угледни час у 1/3

У склопу обележавања Дечје недеље и Светског дана учитеља одржан је угледни час Српског језика у одељењу I3.  Драги прваци су уживали у веселој и радној атмосфери док су записивали реченице о предметима. Њихов труд, рад и искуство је непроцењиво и сјајно су сарађивали са учитељицама Катарином Радосављевић и Зорицом Вукајловић које су овај час реализовале, уз асистенцију и присуство учитељице Невене Манчић, Тање Радуловић и Сандре Поповић. Наша школа је препознатљива по томе што се ђаци првог разреда описмењују по комплексном поступку и сви учитељи раде на тај начин, па су и угледни часови које реализујемо прилика да додатно сарађујемо и размењујемо искуства. Подршку смо добили и од учитељице Бојане Аврамовић која је својим присутвом подржала нашу иницијативу, а посебну захвалност упућујемо ученицима одељења III1, III2 и III3 који су кроз вршњачку едукацију помагали првацима при раду.

У уводном делу часа учитељица Зорица је са ђацима урадила aкустично – визуелне асоцијације (глас– слика на разредној илустрованој словарици – слово), а затим је учитељица Катарина наставила мотивациони део часа кроз покретање ППТ на којој је требало ученици да објасне појмове/предмете које уочавају и која је њихова сврха. Након тога, сваки ученик је добио сличицу из новина у односу на њихова интересовања и афинитете. По завршетку писања реченица, ученици су читали записано.

У завршном делу часа, одиграли смо игру Погоди загонетни предмет, где су ученици имали задатак да откривају делове слике тако што су постављали питања у вези са загонетним предметом. На самом крају часа, сваки ученик је добио картончиће за евалуацију (зелене и црвене) и имали су задатак да  уколико им се допао данашњи час да подигну зелени картончић, а уколико није, црвени. Каква је атмосфера на самом часу била и на који начин су ученици вредновали данашњи час, можете да погледате на фотографијама.

Учитељице Зорица Вулајловић и Катарина Радосављевић

Претходни Улазнице/карте за позориште, биоскоп, зоо-врт, аутобус, воз…и прваци !

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.