Дан школе – 27. новембар

Дан школе – 27. новембар

На данашњи дан, пре 82 године, основана је наша школа, „Вељко Дугошевић“. Поводом Дана школе разговарали смо са организаторима прославе.

У склопу обележавања рођендана школе одигран је традиционални одбојкашки меч између наставника и ученика. Искористили смо ту прилику да попричамо са једним од учесника, наставником физичког васпитања Марком Пајићем. Резултат је био у другом плану, па су нас, осим саме утакмице, занимали и спортски успеси ученика наше школе у протеклом периоду.

Како сте задовољни спортским успесима у протеклих годину дана?

-Остварили смо сјајне резултате, после дугог периода ОШ „Вељко Дугошевић“ проглашена је за најуспешнију школу на општини Звездара.

Из које области сматрате да сте остварили највећи успех?

-У протеклој години највише успеха остварили смо у атлетици и одбојци. Из атлетике, били смо,из све четири категорије, убедљиво први на општини, док смо на градском такмичењу освојили треће место. У одбојци, у мушкој, млађој и старијој категорији, освојили смо друго место, а старија женска категорија освојила је прво место и прошла на градско такмичење.

Како теку припреме за предстојећа такмичења?

-У суштини, тренинге организујемо једном недељно, са селектованим ученицима. Припремамо се у зависности од спортског календара, у зависности од распореда такмичења. Тренутно се спремамо за такмичење из одбојке!

Какви су односи ученика према раду!

-Ученици, углавном воле да раде. У почетку је било мањих проблема, али смо успели да их мотивишемо и заинтересуемо за рад.

Како сте задовољни одбојашким мечом у оквиру дана школе?

-Меч између ученика и наставника је, просто, традиција која ме је сачекала овде када сам први пут дошао. Било је веома занимљиво учествовати, уз навијање од стране ђака и осталих наставника из публике! Сматрам да је то врло лепа и занимњива идеја!

Сутрадан, посетили смо директорку школе, Весну Ћировић.

Да ли можете да нам кажете нешто о историјату школе?

Ово је био 82. рођендан школе. Иако се мењала кроз време и чак неколико пута бивала преименована, на неки начин увек је успевала  да сачува свој карактер.

Колико дуго Ви већ радите у овој школи и како је прошла ваша прва прослава рођендана школе?

Прилично дуго радим у овој школи; ово ми је осамнаеста година као директор ове школе.  На својој првој прослави, осећала сам се као новајлија на месту дирекотра. Као наставник са много већим утицајем и улогом. Требао ми је дуги низ година да се навикнем на свој нови положај, јер, као што знате, не постоје школе које ће вас обучити за директора школе.

-Како сте задовољни успесима школе од прошлог рођендана па до сада?

Ја сам врло задовољна, и тако говорим ученицима, наставницима и свима који се интересују. Велики успеси постигнути су од стране наставника физичког и ученика који су учествовали на разним такмичењима, а на наши резултати на пријемном испиту су изнад просека државе. Такође, број ђака у школи се знатно повећао у протеклих седам година.

На које начине су млађи разреди обележили дан школе­?

Млађи разреди су уз гледање филма и разговор на тему школе научили још мало о њеном историјату. Такође је било и ликовних конкурса на исту тему.

И тако је, уз колективно весело расположење, оболежен 27. новембар, 82. рођендан наше школе. Надамо се да ћемо у таквом расположењу провести и предстојеће школске дане.

Петра Жагар

Александра Златков

Претходни Трећаци у Центру за промоцију науке

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.