Градско такмичење у џудоу

Градско такмичење за основне и средње школе из Београда у џудоу одржано је 7. марта. Домаћин  је био Спортски центар Шумице.

Наша школа имала је два представника: Николаоса Комноса (ученик трећег разреда) и Јакова Николића (ученик четвртог разреда). Заједно са својим тренерима и наставником физичког васпитања Марком Пајићем   стигли су у дворану нешто пре осам часова. Након пријаве такмичара и обављених мерења, како би се утврдила тежинска категорија у којој ће наступити, уследио је жреб за такмичење, а потом су почеле борбе.
Први је наступао Јаков, који је успео да победи у четири меча, али је поражен у борби за финале. После кратке паузе уследила је врло неизвесна борба за треће место, у којој је наш Јаков био бољи и успео да освоји бронзану медаљу.
Са друге стране, Николаос је остварио доминантну победу у првом мечу, чиме је добио шансу да се бори за улазак у финале. Нажалост, тај меч је изгубио уз доста потрошене енергије, те му је остало да се опроба у борби за треће место. Иако је у том мечу водио, ипак, видно уморан, није успео да задржи стечену предност и морао је да се задовољи четвртом позицијом.