ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упутство-за-родитеље-Исказивање-интересовања-за-упис-у-ОШ

У први разред основне школе за школску 2020/2021. годину уписују се она деца која ће до 1.9.2020. године имати најмање шест и по, а највише седам и по година. Изузетно, детету се може одложити упис у први разред у складу са посебним законом. Постоји могућност уписивања у први разред и млађег детета након провере спремности за полазак у школу од стране психолога школе.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину.

Родитељима/другим законским заступницима деце која су стасала за упис у први разред основне школе биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа почев од 1.4.2020. године.

За децу која територијално не припадају нашој школи, а чији су родитељи/други законски заступници, у складу са законом, до 1.2.2020. године поднели захтев школи, податке ће у систем унети овлашћено лице школе.

Уз ово обавештење, на линку https://euprava.gov.rs/usluge/5569 као и на сајту школе можете наћи детаљно упуство за родитеље за коришћење услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа.

Услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу има за циљ да школе евидентирају заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у њихову (одређену) школу. На овај начин, школе ће оквирно знати број ученика првог разреда у школској 2020/2021. години што ће им, између осталог, омогућити бољу организацију образовно-васпитног рада.

Тек након што Министарство просвете, науке и технолошког развоја одреди датум почетка уписа, родитељима/другим законским заступницима који су преко ове услуге исказали интересовање да упишу дете у основну школу, електронским путем биће послато обавештење о датуму почетка уписа на адресу електронске поште. Након тога ће свим родитељима/другим законским заступницима бити омогућено заказивање термина за упис и тестирање електронским путем.

Претходни Смернице за родитеље у доба пандемије

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.