ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА КОЈИ СУ ПРИЈАВИЛИ СВОЈУ ДЕЦУ ЗА ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА КОЈИ СУ ПРИЈАВИЛИ СВОЈУ ДЕЦУ ЗА ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК

Почев од понедељка 11.маја 2020. године основне школе се отварају само за целодневни боравак ученика чији су родитељи унапред исказали ту потребу због обавеза на радном месту.

Обавезе родитеља/других законских заступника:

  • Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да, у случају повишене температуре, не доводи дете у школу и о томе обавести директора.
  • Родитељ је у обавези да, када доводи дете у школски објекат, обавезно носи маску, тако да маска прекрива уста и нос, дезинфикује руке на улазу препаратом на бази 70% алкохола, и пређе преко постављене дезобаријере за обућу, и да, уз минимално задржавање, размени информације са запосленима у школи који су задужени за прихват ученика. Кад год је то могуће, родитељи не треба да улазе у школу, како при довођењу, тако и у прихвату деце на крају дана (дежурно лице у школи биће задужено за прихват деце и њихово позивање када родитељи дођу по дете).
  • Родитељи могу доводити децу у целодневни боравак радним даном најраније у 7:30, а по ученике могу доћи најкасније у 16:30.
  • Сваког дана, пошто дођу по дете, родитељи треба да обавесте задуженог наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана.
  • Деца треба да доручкују пре доласка у школу, а родитељи треба да им припреме ужину и/или суви оброк (у зависности од дужине времена проведеног у школи), а у складу са потребама и навикама деце.
  • Родитељи треба да обезбеде посебну флашицу са водом која ће бити само за његове потребе током боравка у школи      

                     

  Управа школе

Претходни   Управа школе

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.