Првенство Београда у атлетици за основне школе

Првенство Београда у атлетици за основне школе

Првенство Београда у атлетици за основне школе одржано је у Атлетско дворани Београд. „Дугошевићи“ су опет бриљирали упркос лошој епидемиолошкој ситуацију и изостанку три члана мушке екипе оболела пред само такмичење. Но, традиција се наставља као школске 2017/18. године, када је са градског такмичења у атлетици донет први трофеј.

Овај пут је мушка екипа седмог и осмог разреда освојила пехар и бронзане медаље за себе, своје другаре и своју школу. Љубав, посвећеност и труд наставника Мирослава Софронића, који је наставио да ради са истим жаром попут колегe који је унапредиo атлетику у нашој школи и поверење ученика у пружено, резултирало је следећим пласманима појединаца и збирно их довело до трофеја:

Алекса Мариловић – трчање 60м, сребрна медаља и пласман на међуокружна
Владимир Сићовић – скок у вис, сребрна медаља и пласман на међуокружно
Михајло Пејовски – бацање кугле, бронзана медаља
Вања Драшковић – трчање 300 метара
Ђорђе Ћирковић – скок у даљ
Жарко Савић – трчање 800 метара
Штафета 4 х 100м (Растко Јокић, Ђорђе Ћирковић, Вања Драшковић и Алекса Мариловић)

Такође би требало нагласити изузетно добар пласман двоје шестака, одбојкашице Нине Братић у бацању кугле – четврто место и Матеје Траиловића у скоку у вис – четврто место.

Првакиње општине Звездара у дисциплини штафета 4×100 метара, девојчице седми и осми разред (Ленка Јојић, Софија Симовски, Исидора Групковић и Софија Ступар)
овај пут су остале без места на подијуму.

Честитамо нашим ученицима и наставницима на постигнутим резултатима и много среће на међуокружном такмичењу.

Претходни Општинско такмичење – кошарка

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.