Ученице наше школе најбоље на такмичењу „Ухвати идеју“

Да су и девојчице једнако спремне за дигитално доба као и дечаци, показале су и ученице седмог разреда наше школе Анђела Ристић и Софија Шемсовић, које су овогодишње победнице такмичења „Ухвати идеју“ уз подршку наставнице информатике, Мирјане Станојевић.

Поводом Међународног дана девојчица у ИКТ-у, који се ове године обележава 22. априла, као централни догађај организовано је онлајн дружење девојчица са директоркама у компанији А1 и проглашење победница такмичења „Ухвати идеју“. Од 37 сјајних видео радова који су стигли на конкурс, у финале је ушло 13, а одабрано је 5 најбољих. 25 финалисткиња такмичења за најбољу идеју из 12 школа широм Србије, ученица седмог и осмог разреда, учествовало је у онлајн посети у оквиру манифестације А1 Дан девојчица у ИКТ сектору 2021. Дружење у којем су сви уживали, завршено је проглашењем победница такмичења „Ухвати идеју“.

Такмичење је организовало Удружење пословних жена Србије уз подршку компаније А1, поводом обележавања Међународног дана девојчица у ИКТ-у, с циљем да се девојчице оснаже приликом одабира будућих професија, као и да подстакну да, при размишљању о професионалној оријентацији, буду вођене личним интересовањима и талентима.

Мирјана Станојевић, наставник информатике и рачунарства

„Шашави појас“ – Анђела Ристић и Софија Шемсовић https://www.youtube.com/watch?v=2RSS1Cwtz5o