Ученице наше школе најбоље на такмичењу „Ухвати идеју“

Ученице наше школе најбоље на такмичењу „Ухвати идеју“

Да су и девојчице једнако спремне за дигитално доба као и дечаци, показале су и ученице седмог разреда наше школе – Наталија Мијатов, Андреа Симовски, Миа Срећковић и наставница информатике, Мирјана Станојевић, које су овогодишње победнице такмичења „Ухвати идеју“ .

Оне су на такмичењу које је одржано, у четвртак, 25.априла, представиле своју аудио библиотеку текстова Звук из библиотеке“  на сајту школе, која омогућава ученицима да не буду само корисници технологија , већ и њени креатори.

Такмичење је организовало Удружење пословних жена Србије уз подршку компаније Vip mobile, поводом обележавања Међународног дана девојчица у ИКТ-у, с циљем да се девојчице оснаже приликом одабира будућих професија, као и да подстакну да, при размишљању о професионалној оријентацији, буду вођене личним интересовањима и талентима.

Мирјана Станојевић, наставник информатике и рачунарства

 

Претходни V Фестивал међугенерацијске сарадње ОКеј – „Повезујемо генерације“

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.