Упис првака 2023/2024.

Упис првака 2023/2024.

Поштовани родитељи будућих првака,

Упис ученика у први разред основне школе за школску 2023/2024. годину, у складу са заказаним терминима, обавиће се у периоду од 1. априла до 31. маја 2023. године.

У први разред се уписује свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година, тј. сва деца рођена од 1. марта 2016. до 1. марта 2017. године. Деца рођена у периоду од 01.03.2017. до 31.8.2016. године (узраст од 6 до 6,5 година), могу се уписати у први разред након провере спремности за полазак у школу и на основу процене коју врши школски психолог, а на захтев родитеља, односно законског заступника детета.

И ове године родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу да, на Порталу еУправа, електронским путем закажу термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:
– Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
– Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
– Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

– У заказаном термину доведете дете у школу на тестирање за полазак у први разред које ће обавити психолог или педагог школе.

 

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа електронским путем прибавити по службеној дужности, и то:
– Извод из матичне књиге рођених
– Уверење о пребивалишту
– Уверење о похађању припремног предшколског програма
– Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење* (изузетно, уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, потребно је да га родитељ донесе у школу приликом уписа)

Напомена 1: Апликација за електронско заказивање термина родитељима ће бити доступна од 20. марта до 31. маја 2023. године.

Напомена 2: Термин је могуће отказати 24 часа раније. Уколико родитељ не откаже термин и не дође са дететом у заказаном термину у школу, систем неће дозволити да наредних 14 дана резервише нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
Напомена 3: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на број телефона 011/73-505-57.

Напомена 4: Уколико не успете самостално да закажете термин електронским путем, можете се обратити школи да то уради уместо Вас.

 

Претходни Пливање

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.