Вести са спортских победничких постоља

Вести са спортских победничких постоља

Лагано се примичемо крају још једне, више него успешне, школске године. Свакодневно смо обавештени о успесима наших ученика на свим нивоима такмичења, од општинског до државног првенства, Уметност, наука, спорт… Сви, од првог до осмог разреда. Писаћу вам о спортским успесима наших ђака који до сада нису забележени нигде , није их ни било. АТЛЕТИКА! Краљица спортова!

Пре пет година први пут сам одвела све четири екипе на општинско такмичење. Једна, женска екипа (седми и осми разред), била је прва на општини и трећа у Београду. Онда смо наставили, ђацима се допало. И ове године смо стигли до Првенства Србије за основне школе.Њему је претходило изузетно успешно Међуокружно првенство на које се пласирало шесторо ученика и на којем су освојили три прва, два друга и једно треће место.

Скок у вис девојчице VII-VIII Маја Поповић VIII/3. Прва на међуокружном и осма на државном .

Скок у вис, дечаци VII-VIII Лука Бошковић VIII/2. Други на међуокружном.Трчање 800 метара, дечаци VII-VIII Максим Вујовић VIII/3. Трећи на међуокружном.

Скок у вис, дечаци V-VI Владимир Сићовић VI/3. Златни дечак, апсолутни првак од општинског до државног првенства.

Бацање кугле, девојчице V-VI Валентина Кришко VI/3. Друга на међуокружном.

Трчање 60 метара, девојчице V-VI Дуња Поповић V/2. Прва на међуокружном и сребрна на државном

Међукружно такмичење је одржано 11. маја у Сремској Митровици за првопласиране са градских такмичења и 13. маја у Новом Саду за другопласиране са градских такмичења. Сви победници нашли су се у Сремској Митровици 19. маја у дану у којем су се променила три годишња доба. На крају такмичарског дана, под кишном завесом, шест дечака се борило за најбољи скок у вис. Шест витезова и њихове штитоноше, наставници и родитељи. Вредело је труда и пожртвованости наставника Мирослава Софронића и родитеља и тренера. И наших Учитеља, са великим “у“, који су направили прву селекцију и моје вере да чинимо угодна дела за ту „нашу децу“.

Таман када смо мислили да је Државно из атлетике крај и круна наших успеха, прошлог четвртка, 14. маја, девојчице петог и шестог разреда пласирале су се на градско такмичење у кошарци освојивши прво место на општинском такмичењу. Општинско такмичење је организовано у нашој школи од 12. до 15. маја за девојчице и дечаке обе узрасне категорије. E, да, умало заборавих. 11. маја смо били и на Првенству Београда у баскету 3 на 3.

Милица Јевтић

Претходни Вања – шампион математике!

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.