„Висок“ скок у вис!

Био је леп и сунчан дан, у петак 05. октобра 2018. године, када су рано ујутру талентовани ђаци ОШ „Вељко Дугошевић“ у пратњи наставника физичког васпитања, Марка Пајића, пошли да представљају своју школу на такмичењу из скока у вис. Самоуверени и сигурни у себе, ђаци су са наставником пошли на Стадион Рајко Митић, познат као Маракана.

Девојчице петог и шестог разреда представљала је Теодора Рачић, ученица V 1, која је дала свој максимум и освојила треће место.

Дечаке петог и шестог разреда представљао је Лука Бошковић из VI 2. Он се трудио, био је сигуран у сваки свој скок и то му се и исплатило. Лука је освојио прво место.

Девојчице седмог и осмог разреда је представљала Маја Поповић, ученица VI 3. Иако се Маја такмичила у категорији девојчица старијих од себе, њу то није спречило да освоји прво место, што је и урадила, прескочивши 1 метар и 25 центиметара.

Дечаке седмог и осмог разреда представљао је Стефан Ковач из VIII 3. Он је обележио такмичење када је прескочио 1 m 60 cm и тада је освојио, заслужено, прво место. Теодора, Маја, Лука и Стефан, четворо ученика „Вељка“ су се вратили са четири медаље. Освојили су три прва и једно треће место. Све честитке! Поносни смо на њих!

 Анастасија Вујовић 6/2