Друга акција секције „Млади планинари“

На планинарски поход на Гучево ишло је 77 учесника из ОШ “Вељко Дугошевић“ са Звездаре, у организацији ПСК “Балкан“ и Миланке Арсић као водича и организатора акције, са станице код Звездарске пијаце у 7:00. На акцији је било више од 200 ученика београдских школа.
Највећи број ученика наше школе били су трећаци и четвртаци:
4/3- 5, 4/2- 6, 4/4- 8, 3/1- 10, 3/2- 12, 3/3- 10, 3 /4 -8, као и 2 ученика 1.разреда, 1 другак и један осмак.
Ученике су водиле 4 учитељице: Зорица Вукајловић, Славица Јевтовић, Катарина Радосављевић и Катарина Стевановић. Имали смо и свесрдну помоћ 7 одраслих особа, родитеља као и један пар баку и деку.
Време је било идеално за пешачење, природа окупана јесењим бојама листопадних шума, деца расположена и мотивисана, храбро су прешла 7км уз висинску разлику од 700м. Стигли на Црни врх одакле се шири фантастичан видик на реку Дрину и читаво Подриње.
Посетили смо и планинарски дом на Гучеву где су деца имала слободно време које су провели играјући се и пијући топли чај. Кренули смо пут Београда по окупљању свих учесника и стигли у 21 час.
Великом броју деце ово је први пут да су били на оваквој врсти активности и већини њих се допала, тако да ће наставити са планинарењм и упознавањем наше прелепе Србије.
Топла препорука за све љубитеље природе, доброг друштва и децу спремну на изазове.
Добродошли сте- придружите нам се!