Кућни љубимци у учионици – угледни час у I1

Кућни љубимци у учионици – угледни час у I1

Учитељице Зорица Вукајловић и Невена Манчић одржале су угледни час из Српског језика у одељењу 1/1 на тему „Кућни љубимци”. Часу су присуствовале: директор школе Весна Ћировић, психолог школе Даница Стојановић, учитељице Тања Радуловић (I2), Катарина Радосављевић (I3), Сандра Поповић (I4), које су биле у својству асистената, учитељица Бојана Аврамовић (II5), као и ученици Vи трећег разреда у улози вршњачких едукатора.

Час je започeт упознавањем учитељице Зорице и њених ученика са одељењем I/1. Након тога учитељица Зорица је реализовала  акустично–визуелне асоцијације (глас– слика на разредној илустрованој словарици – слово). Ученици су одиграли игру – Повезивање гласа са животињом коју чују. https://www.phonicsbloom.com/uk/game/match-sounds?phase=1.

Затим су ученици извели говорну вежбу о кућним љубимцима – о оним које већ имају или које би желели да имају. После тога је уследило изненађење. У учионицу су ушли ученици V5 са својим кућним љубимцима и представили их. Прваци су били веома узбуђени, срећни, нарочито брат и сестра ученика петог разреда, јер је и за њих овај догађај био изненађење и нису се надали да ће у учионици угледати своје кућне љубимце. У учионици су били лабрадор, малтезер, два папагаја, кунић и пуж са бебама. Ученици су решавали загонетке, а онда су  индивидуално смишљали и писали речи/реченице/приче на тему Кућни љубимци. У томе су имали подршку и помоћ у виду вршњачке едукације од стране трећака и петака.

Потом су им приказани прилози веровали или не – необични кућни љубимци: сибирска веверица https://www.youtube.com/watch?v=FfXkcWe4BA4 и игуана https://www.youtube.com/watch?v=vYOnIDo76YE . На крају часа ученици су вредновали час тако што ако им се допао час подижу илустрацију са срећном, задовољном  животињом, а ако не, подижу илустрацију са љутом, незадовољном животињом.

Ученици су били изузетно мотивисани за рад и активни у раду на часу. Веома им се допала игра, прилози о необичним животињама, присуство кућних љубимаца у учионици. Атмосфера на часу је била јако позитивна и радна.

Учитељице Зорица Вукајловић и Невена Манчић

Претходни Чему служе предмети -угледни час у 1/3

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.