Прва акција секције Млади планинари у 2018/2019. години

Млади планинари

15.9.2018. на Авали је изведена акција „Дан пешачења у Србији“ и „10. пешачење до здравља“.
У оквиру акције, из ОШ “Вељко Дугошевић“, кренуло је 92 ученика из одељења 3/1, 3/2, 3/3, 3 /4, 4/2, 4/3, 4/4 и 7/3, учитељице Катарина Стевановић, Снежана Ћурић, Славица Јевтовић, Јелена Гајић, родитељи Ивана Јовановић и Александар Драгићевић и асистент Ивана Јевтовић и Тијана Стаматовић.
Кренули смо аутобусима градског превоза од Цветкове пијаце у 9 часова, а вратили се у 16:30. Пешачење је било следећом трасом: од подножја Авале, извора Сакинац, стазом око Авале, споменик Незнаном јунаку, Авалски торањ, до планинарског дома Васа Чарапић.
Укупан број учесника је 100, што је резултирало великим бројем деце која су заинтересована за овај вид слободних активности, као и за позитивне коментаре родитеља. Као школа, добили смо ЗАХВАЛНИЦУ за учеће у акцији и ПЕХАР као школа са највећим бројем учесника.
Верујемо да ће се планинарење у нашој школи развијати и привлачити све већи број ученика и наставника, јер време проведено у природи, у контакту са биљкама, животињама, друговима, у упознавању нових предела Србије је драгоцено за правилан раст и развој наше деце.
Координатор акције Катарина Стевановић