Школа фолклора

Школа фолклора

У ери Фејсбука и компјутерских игрица веома је важно децу усмерити ка здравим реалним активностима – спорту, глуми, цртању, певању…Осим физичког, подстиче се и духовни и културни развој детета.

У нашој школи је до пре пар година постојала Мала школа фолклора коју је водила Драгана Рајић, бивши играч ансамбла „Лола“. Многи од ученика су се заљубили у наше народне игре и песме и наставили да играју фолклор у „Лоли“.

Сада се пружа прилика да деца поново уживају учећи почетне кораке и дружећи се уз песму и игру. Школа фолклора, коју воде Ненад Глумац (играч Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“) и Јован Жикић (уметнички директор Фолклорног ансамбла „Лада“), позива све заинтересоване да се пријаве. Упис је уторком и четвртком, а информације се могу добити на телефон 063-259752.

Претходни „Висок“ скок у вис!

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.