Школска слава Свети Сава 2022. године

Као и сваке године наша школа обележила је школску славу Светог Саву. И овога пута прослава је организована уз поштовање епидемиолошких мера и праћење упутстава Министарства просвете и Завода за јавно здравље.

Заменица директорке школе, Милка Бошков, наставница српског језика, Ана Јовановић и вероучитељка, Данка Шпехар рекле су нам како је изгледала организација у условима пандемије.

 „Већ две године заредом Свети Сава се прославља на другачији начин. Програм дешавања је скраћен и мањи је број присутних људи. Програм је подељен на две групе, млађе и старије разреде“, истакла је Милка Бошков.

Као и претходних година, службу је обавио отац Слободан, а били су присутни и представници одељења, који су добили светосавске дипломе и књиге. Ове године домаћин славе је био наставник физике, Зоран Јовичић.

У две одвојене представе учешће је узело десетак ученика из различитих разреда.

У приредби за млађе разреде су учествовали: Андреј Стијепић 3/1, Миа Димитријевић 3/2, Огњен Ранђеловић 3/3, Лара Блажевић 4/1, Сара Десанчић 4/2, Вид Досен 4/4 и Дуња Думић 4/5. Старије разреде су представљали: Дуња Марјановић 5/2, Михајло Јовић 5/2, Лана Благојевић 7/3 и Ена Ђермановић 7/3, којима је помогла наставница српског језика, Ана Јовановић.“ казала нам је наставница Данка Шпехар,  која је била главни организатор приредбе.

У част Светог Саве ученици су свирали, рецитовали, глумили…

Наставница Ана Јовановић рекла нам је на који начин су се деца едуковала о Светом Сави на часовима српског језика.

Осам часова у седмом разреду посвећено је овом свецу кроз народну поезију, народне легенде и предања, као и ауторске песме, а у млађим разредима кроз биографију и библиографију“.

Било је мало времена да се све ово спреми, али је крајњи резултат био добар, тако да сви могу бити итекако задовољни.

Новинарска редакција