У посети код министра поводом Међународног дана девојчица у ИКТ сектору

У посети код министра поводом Међународног дана девојчица у ИКТ сектору

У понедељак, 24.4.2023. године, директорку школе Весну Ћировић, наставницу информатике Мирјану Станојевић и неколико ученица седмог и осмог разреда угостило је Министарство за информисање и телекомуникације Владе Републике Србије. Дочекали су нас ресорни министар Михаило Јовановић и представница Удружења пословних жена Србије.

Повод за посету посете био је Међународни дан девојчица у ИКТ сектору, који се обележава 27. априла. Главна овогодишња тема, коју је одредила Међународна унија за телекомуникације, гласи Дигиталне вештине у свекодневном животу.

Дан девојчица у ИКТ сектору има за циљ да их оснажи приликом одабира будуће професије и заинтересује за предузетништво. Министар нам је предочио шта све девојчице могу да раде у вези са за ИТ сектором.

Посета је била успешна јер смо презентовали нашу школу, а и стекли сазнања из ове области. Верујемо да ће убудуће бити још прилика за сличне сусрете.

Сандра Ђулчић

https://www.srbija.gov.rs/vest/700902/motivisati-devojcice-da-se-opredele-za-zanimanja-u-ikt-sektoru.php

 

Претходни Упис првака 2023/2024.

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.