Угледни час – „Симонида“ М.Ракића

Угледни час – „Симонида“ М.Ракића

У одељењу 7-3 одржан је угледни час српског језика у корелацији са историјом. Наставна јединица била је обрада песме „Симонида“, Милана Ракића.

Час је припремила наставница Ана Јовановић са наставником историје Пером Јелићем, а часу су присуствовали педагог и заменик директора и библиотекар школе.

Ученици су узели учешће у већем делу часа када су кроз презентацију приближили живот и стваралаштво песника. Наставник историје је ученицима предочио време у коме је живела Симонида , као и историјске чињенице које су неопходне за стварање овог уметничког дела. Један од ученика је своје другове и све присутне упознао са манастиром Грачаницом. Након тога приступљено је анализи песме. Све наведено пратиле су презентације и прикладна музика. На крају часа похваљени су активни ученици и извршена је евалуација часа.

Претходни Посета Међународном сајму намештаја и унутрашње декорације

Leave Your Comment

Пратите нас

Logo-veljko

Основна школа „Вељко Дугошевић” поседује изузетан наставни кадар који вредно и посвећено ради са својим ђацима. Стога и постоји дугогодишња пракса да се у нашу школу уписују нарочито даровита деца, која касније најчешће постају успешни гимназијалци.

ОШ Вељко Дугошевић © 2022. Сва права задржана.